Categorieen Menu
Thuiswinkel waarborg logo
0
Klantenservice
De grootste collectie van Nederland
Ik ben op zoek naar…
Thuiswinkel Waarborg 8.6
Onze klantenbeoordeling
winkelmandje
Optimaal slaapcomfort van groot belang voor je gezondheid   Alle berichten
18 december 2023

Optimaal slaapcomfort van groot belang voor je gezondheid

Veel mensen voelen zich bij het opstaan nog lang niet uitgeslapen. Ze staan er vaak niet bij stil dat een slecht bed hiervan de oorzaak kan zijn.

Beter slapen zorgt ervoor dat je lichaam echt goed in staat is om de voorbije dag te verwerken en zich gereed te maken voor de dag die komen gaat. Dat kan alleen in een goed bed, dat jouw lichaam op de juiste wijze ondersteunt. Zoals je een zitzak kiest om aangenaam te kunnen zitten, zo kies je een bed van topkwaliteit om de nacht goed door te komen. Het is alleen een hele toer om uit de vele mogelijkheden de juiste te kiezen. 

Optimaal slaapcomfort van groot belang voor je gezondheid

Veel mensen voelen zich bij het opstaan nog lang niet uitgeslapen. Ze staan er vaak niet bij stil dat een slecht bed hiervan de oorzaak kan zijn. Beter slapen zorgt ervoor dat je lichaam echt goed in staat is om de voorbije dag te verwerken en zich gereed te maken voor de dag die komen gaat. Dat kan alleen in een goed bed, dat jouw lichaam op de juiste wijze ondersteunt. Zoals je een zitzak kiest om aangenaam te kunnen zitten, zo kies je een bed van topkwaliteit om de nacht goed door te komen. Het is alleen een hele toer om uit de vele mogelijkheden de juiste te kiezen.
 

Aandachtspunten bij het kopen van een nieuw bed

Het onderstel van een boxspring gaat tot wel een kwart eeuw mee. Ook een ledikant heeft een behoorlijke levensduur. Met een matras doe je minder lang, meestal zo’n tien jaar hooguit. Al met al kunnen we concluderen dat je dus nooit heel bedreven zult raken in het kopen van bedden. Daarom is het goed om je vooraf te verdienen in de aandachtspunten bij het kopen van een nieuw bed. In ons land staan met name de Auping bedden heel goed bekend. Het bedrijf heeft een marktaandeel van bijna twintig procent en zowel particuliere gebruikers als zakelijke klanten (zoals hotels) zijn er goed over te spreken. Hier gaan namelijk kwaliteit, comfort en design hand in hand. De belangrijkste drie punten waarop je een bed moet beoordelen is het formaat, het ondersteunend vermogen en de mate van ventilatie.
 

Daarom is ventilatie belangrijk

Elke nacht verlies je heel wat lichaamsvocht. We hebben het dan over transpiratievocht dat via de huid in je beddengoed en vervolgens in het matras terechtkomt. Hoe beter een bed ventileert, hoe frisser het blijft. Juist hierom staat Auping goed bekend. De combinatie van matrassen met pocketveren en een spiraalbodem in het bed zorgen ervoor dat de ventilatie optimaal is. Daarnaast is natuurlijk ook van belang welk beddengoed je erop legt. Kies bij voorkeur voor katoen of zijde, want deze natuurlijke stoffen zorgen ervoor dat het lichaamsvocht goed geabsorbeerd en afgevoerd wordt. Maar los van dit alles is het natuurlijk ook van belang om de slaapkamer zelf goed te ventileren. Je bed kan nog zo goed zijn, als de ventilatie van de ruimte niet goed geregeld is, bereik je nooit de meest optimale situatie.

iDeal
Klarna
Bancontact
Maestro
Visa
Apple Pay
DHL
PostNL
UPS
Thuiswinkel waarborg