Categorieen Menu
Thuiswinkel waarborg logo
0
Klantenservice
De grootste collectie van Nederland
Ik ben op zoek naar…
Thuiswinkel Waarborg 8.6
Onze klantenbeoordeling
winkelmandje
Van leeg naar leuk: inspiratie voor het inrichten van jouw woonkamer   Alle berichten
18 december 2023

Van leeg naar leuk: inspiratie voor het inrichten van jouw woonkamer

Ga je op korte termijn verhuizen? Bijvoorbeeld naar een grotere woning in verband met gezinsuitbreiding of trek je in je eerste koopwoning in? In beide gevallen maak je van je nieuwe woning maar al te graag een echt thuis, zodat je je er helemaal op je gemak voelt.

Het inrichten van de woonkamer staat daardoor hoog op je prioriteitenlijstje. Maar hoe ga je daar eigenlijk het beste mee aan de slag? En hoe kun je het inrichten zo makkelijk mogelijk maken? Om je daar wat meer wegwijs in te maken, hebben we een paar handige tips alvast voor je op een rijtje gezet.

Het begint altijd met het bepalen van de woonstijl voor het interieur

Tijdens het inrichten van je woning is het wel zo fijn dat je een specifieke woonstijl in gedachten hebt. Want kies je ervoor om deze woonstijl door het hele huis door te trekken? Dan zorg je direct voor veel meer eenheid en dus ook een perfect totaalplaatje. Laat de kleur of het materiaal van een bijzettafel bijvoorbeeld ook terugkomen in het dressoir of in de eettafel. Enkele voorbeelden van populaire woonstijlen zijn de Scandinavische stijl, de retro stijl en de klassieke stijl. Weet je op dit moment al wat voor soort stijl je graag in huis terug laat komen?

Meet iedere kamer goed op, zodat het meubilair er perfect op af kan worden gestemd

Ga je eenmaal druk aan de slag met het uitzoeken van het nieuwe interieur voor je eigen woning? Het is dan altijd een goed idee dat je iedere ruimte in huis - zoals de woonkamer - uitgebreid op gaat meten. Waarom? Zo weet je precies wat de formaten van ieder meubelstuk mogen zijn, waardoor bijvoorbeeld een tv meubel kopen meteen wat vlotter verloopt. Maar je weet ook zeker dat het interieur helemaal in balans is en dat de kamer optimaal wordt benut. Wel zo belangrijk, toch?

Verrijk het interieur met sfeervolle en gezellige accessoires

De kers op de taart is het uitzoeken van de juiste soort woonaccessoires. Je kunt hierdoor de uitgekozen woonstijl meteen wat beter benadrukken en ieder meubelstuk wordt extra gezellig aangekleed. Denk daarbij aan kandelaars bij de televisie, een prachtig kunstwerk op een dressoir en een vaas met droogbloemen op de salontafel. Probeer altijd te werken met hetzelfde soort kleurenpalet, zodat de woonaccessoires erg mooi met elkaar in overeenstemming zijn.

iDeal
Klarna
Bancontact
Maestro
Visa
Apple Pay
DHL
PostNL
UPS
Thuiswinkel waarborg