Categorieen Menu
Thuiswinkel waarborg logo
0
Klantenservice
De grootste collectie van Nederland
Ik ben op zoek naar…
Thuiswinkel Waarborg 8.7
Onze klantenbeoordeling
winkelmandje
Zitzakken op kantoor: de trend die overwaait uit Amerika   Alle berichten
3 november 2020

Zitzakken op kantoor: de trend die overwaait uit Amerika

Op veel kantoren verschijnt de zitzak. Deze trend is ooit in Amerika begonnen, maar wordt langzaam steeds verder verspreid.

Vandaag de dag zijn zitzakken geschikt voor in de tuin, woonkamer of slaapkamer. Op veel kantoren verschijnt de zitzak. Deze trend is ooit in Amerika begonnen, maar wordt langzaam steeds verder verspreid.

Zitzakken passen bijna overal bij. Er kan een zitzak achter bureau worden geplaatst en ook in de vergaderkamers zijn meerdere toepassingen te bedenken. Met een zitzak wordt het werk alleen maar prettiger, en dat weet men in Amerika al jaren.

Een gezonde en bekende Amerikaanse trend

Het begon allemaal met verhalen over Elon Musk, inmiddels bekend van de grote bedrijven Tesla en SpaceX. In een interview (punt 3) gaf Elon aan dat hij lange tijd een zitzak naast zijn bureau had staan. Zo kon hij altijd op kantoor blijven en dus meer werken. Een goed doel, maar in Nederland nog weinig te zien.

En dat is zonde, want zitzakken zijn het perfecte middel om de traditionele bureaustoel te vervangen. Met een laptop achter het bureau zitten wordt langzaam verleden tijd, want het is een stuk comfortabeler om met de laptop op schoot op een zitzak te zitten.

Vooral rugklachten zijn gemakkelijk op te lossen met een zitkussen. Je bent niet gebonden aan de harde vorm van een bureaustoel. Zo wordt pijn in de onderrug en schouders beter voorkomen. Dit heeft ook invloed op de productiviteit op een gemiddelde werkdag.


Bekijk alle zitzakken!

Het gebruik van zitzakken bij brainstormsessies

Brainstormsessies spelen bij veel bedrijven een belangrijke rol, en deze worden ook steeds vaker bij Nederlandse bedrijven gehouden. Tijdens deze sessies komen vaak de beste ideeën naar voren: ideaal om nieuwe strategieën te bedenken of producten samen te stellen.

De gemiddelde brainstormsessie ziet er vaak erg saai uit, dus hier kan nog veel aan worden verbeterd. Je kunt de brainstormruimte in ieder geval verbeteren met een aantal zitzakken. Zo zit iedereen comfortabel en kan er goed worden nagedacht.

Je kunt de zitzakstoel gebruiken om meerdere zitplekken te maken. Zo kan het hele brainstormteam comfortabel meedenken aan nieuwe oplossingen.

Straks in elke ruimte een zitzak!

Google is een van de grootste bedrijven ter wereld. Het comfort van de zitzak is hier tot diep in het bedrijf doorgedrongen. Inmiddels bevat een groot deel van alle werkruimtes een of meerdere zitzakken, zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Een ‘Chill-kamer’, zoals Google, Facebook en Twitter hebben, wordt ook voor veel Nederlandse bedrijven interessant. Coolblue is een van de grootste Nederlandse bedrijven en probeert een groot aantal ruimtes om te zetten naar zogeheten ‘chill-kamers’. Deze kamers zijn voorzien van televisies, voldoende eten en drinken en natuurlijk het belangrijkst wat betreft comfort: meerdere goede zitzakken van verschillende formaten.

Binnenkort ook een zitzak bij jou op kantoor

Wil je net als Elon Musk dag en nacht aan je bureau gekluisd zitten of de bedrijfscultuur van grote bedrijven zoals Google en Facebook overnemen? Dan zijn zitzakken een van de vele elementen die hieraan meedragen.

Ontdek vandaag nog ons assortiment met 350+ zitzakken en ervaar de nieuwe vorm van werken. Of je nu zin hebt in een goede brainstormsessie of de ‘Chill Room’ wilt verbeteren!

Bekijk 500+ zitzakken!

iDeal
Klarna
Bancontact
Visa
Apple Pay
DHL
PostNL
Thuiswinkel waarborg